Ambulante begeleiding

Aanbod voor zorg begeleiding Lies Professional Organizer
Aanbod voor zorg begeleiding Lies Professional Organizer

Ambulante begeleiding

Wat heb je nodig om zo ‘gewoon’ mogelijk te leven of zo goed mogelijk mee te draaien in de maatschappij?

Elk proces is anders en daardoor vraagt elke situatie om maatwerk, waarbij vaak wordt samengewerkt met een team van professionals. Ik kan daarin de juiste begeleiding bieden. Ik kom tenslotte bij jou thuis en zie daardoor van dichtbij hoe de woon- en leefsituatie is. Hierdoor worden situaties gesignaleerd die in de spreekkamers niet snel besproken worden.

Het streven is dat aan het eind van het begeleidingstraject de kwaliteit van leven is toegenomen en er beter zelfstandig thuis gewoond kan worden. Samen brengen we stap voor stap weer meer lijn in je leven waardoor structuur, overzicht, rust en ruimte ontstaan.

Verzamelstoornis (hoarding)

Om de achterliggende oorzaak van jouw verzamelstoornis te achterhalen voer je gesprekken met de juiste zorgprofessionals. Samen met een professioneel behandelaar, bijvoorbeeld jouw psycholoog, bied ik hulp en begeleiding in jouw thuissituatie.

Het doel is om weer veilig en gezond te kunnen wonen, weer bezoek te kunnen ontvangen en zonder schaamte een normaal leven te leiden.

Autisme - ADD - ADHD - NAH – Burnout

Onrust in je hoofd kan een dieper liggende tijdelijke of permanente oorzaak hebben, bijvoorbeeld bij overbelasting, burn-out, ADD, ADHD of NAH.

Misschien heb je het gevoel dat je de hele dag achter de feiten hebt aangelopen en ben je aan het einde van de dag moe en teleurgesteld omdat het weer niet is gelukt om de dingen te doen die je had gepland.

Ik ga samen met jou onderzoeken hoe dit anders kan, eventueel als onderdeel van een zorgteam met andere professionals. We maken een duidelijke dag- of weekplanning, doen samen de administratie, ruimen op en bewaren spullen op een vaste plek. Met hulpmiddelen als stickers of foto’s worden deze nieuwe opbergplekken goed herkenbaar. Opruimen wordt zo makkelijker en schoonmaken gaat beter. Je dag- of weekplanning is duidelijk.

Zo ontstaat er meer overzicht en structuur, je wordt zelfredzamer en het zal zorgen voor meer rust.

WMO - PGB

Heb je al een WMO beschikking en recht op een persoonsgebonden budget (PGB) en wil je graag met mij samenwerken? Neem dan contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Mocht je dit nog niet hebben dan kan ik je ook begeleiden in de aanvraag hiervoor.