Vitaliteit

Vitaliteit

Een medewerker die vitaal is, zit lekker in z’n vel. Hij of zij heeft energie en inspiratie en zal zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Het is voor u als werkgever dan ook belangrijk om aan de slag te gaan met vitaliteit; het zorgt voor een grotere productiviteit van uw medewerkers en minder ziekteverzuim.

Vitaliteit werk en privé

Vitaliteit gaat over zowel de fysieke als mentale gezondheid van medewerkers. Dit gaat echter verder dan alleen het faciliteren van vitaliteit op de werkvloer. U kunt namelijk geen vitale medewerkers hebben wanneer ze zich in hun privé-leven totaal niet vitaal voelen.

Een hoge werkdruk in combinatie met een druk gezinsleven, of grote gebeurtenissen zoals geboorte en overlijden, trouwen en scheiden of een ziekte kunnen het dagelijkse leven van uw medewerker beïnvloeden. Dan kan er soms zoveel op uw medewerker afkomen dat ze hun grip op het leven (tijdelijk) kwijt zijn.

Vitaal Bedrijf

Als partner van Vitaal Bedrijf kan ik uw medewerker begeleiden om hun leven weer op de rit te krijgen. Door te zorgen voor meer rust, ruimte, structuur en overzicht in de thuissituatie, zal uw medewerker uiteindelijk ook weer beter op de werkvloer functioneren.

Kortom, een thuissituatie zonder stress is prettig voor uw medewerker maar uiteindelijk ook voor u als werkgever van belang.