Senioren

Aanbod voor senioren Lies Professional Organizer
Aanbod voor senioren Lies Professional Organizer

Senioren

Tegenwoordig blijven senioren langer zelfstandig wonen. De overheid stimuleert dit actief, waarbij zelfredzaamheid belangrijk is. Soms is dit echter niet mogelijk en wordt er toch verhuisd naar een kleinere woning of instelling.

Daarnaast kan het voor senioren een uitdaging zijn om hun weg te vinden in de digitale wereld en/of om structuur te houden in hun dag- en weekritme, dit geldt bijvoorbeeld ook als er sprake is van beginnende dementie.

Iedere situatie brengt de nodige uitdagingen en spanningsvelden met zich mee. Helaas is de hulp van een partner, familie of mantelzorgers niet altijd toereikend of niet aanwezig. Ik kan echter ontzorgen in verschillende situaties.

Thuis blijven wonen

Indien mogelijk wilt u graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis. Wellicht moet uw huis echter daardoor worden aangepast. Om uw leefomgeving leefbaar en veilig te maken kan het zijn dat u minder spullen in uw woning wilt hebben. Of misschien wilt u het huis anders inrichten, zodat het in de praktijk makkelijker voor u wordt om overal bij te kunnen komen. 

Verhuizen

Het kan echter ook zijn dat u alsnog gaat verhuizen naar een kleinere woning of instelling. Zo’n verhuizing is een ingrijpende en tijdrovende gebeurtenis en vaak een heel gevoelig proces, waarbij het fijn kan zijn om een “neutraal” iemand naast u te hebben. Ik help u met het maken van keuzes en zorg ervoor dat de spullen die niet meeverhuizen tóch een goede bestemming krijgen. Samen gaan we ervoor zorgen dat u zich straks weer helemaal thuis voelt op uw nieuwe plek.

Döstädning: opruimen voor de dood

Döstädning is een Zweeds begrip en betekent “opruimen voor de dood”.  Dit is misschien een moeilijk onderwerp voor u en de familie. Maar het is wel goed om hier alvast eens over na te denken.  Het doel van döstädning is dat u aan de ene kant uw nabestaanden ontzorgt door ze niet “op te zadelen” met een grote inboedel. Aan de andere kant laat u nogmaals uw leven de revue passeren door het opruimen van uw spullen.

In dit proces kan ik een onpartijdige ondersteuning bieden bij het maken van soms emotionele keuzes van wat u wilt bewaren of wegdoen.

Administratie

Ik kan me voorstellen dat het lastig voor u is om de administratie bij te houden; steeds meer zaken worden tegenwoordig via internet of telefoon geregeld. Ook daarin kan ik ondersteuning bieden. We brengen een structuur aan in uw papieren administratie. En mocht u moeite hebben met de digitalisering (zoals DigiD, e-mails) dan zoeken we samen naar een gepaste oplossing. Indien gewenst kan ik dit blijven doen op regelmatige basis.