Omgaan met tijd en energie

Aanbod voor meer tijd en energie Lies Professional Organizer

Omgaan met tijd en energie

Ons leven wordt steeds voller en drukker door de 24-uurs economie, het digitale tijdperk en het gevoel altijd bereikbaar te (moeten) zijn.

Door een druk (gezins)leven kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je steeds achter de feiten aan loopt. Misschien wil je klussen in huis maar kun je het totaalplaatje niet goed overzien. En zit je nog op school, dan zou je zomaar het overzicht kwijt kunnen zijn door de grote hoeveelheid huiswerk of een proefwerkweek die eraan zit te komen.

Al deze prikkels zorgen voor onrust in je hoofd. Ik kan je helpen om meer structuur aan te brengen in je taken, een heldere planning op te stellen of duidelijke afspraken te maken. Het zal je helpen om zaken niet meer uit te stellen en beter prioriteiten te kunnen stellen.

Plannen

Als je een overzichtelijke planning hebt, dan kun je weloverwogen beslissingen nemen en, heel belangrijk, je kunt zelf bepalen wat je wilt doen en wanneer. Je krijgt een duidelijk beeld van het soort en de hoeveelheid activiteiten. Dit geeft meer rust in je hoofd.

Je zult ongetwijfeld wel eens het advies hebben gekregen om goed te plannen. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want juist die planningsvaardigheden zijn (tijdelijk) minder aanwezig. Ik kan je daarbij helpen! Samen stellen we een haalbare, realistische planning op. Dan kan op papier of digitaal, we kijken wat het beste bij je past. We maken een overzicht van alle taken en activiteiten en bepalen de volgorde. We bespreken jouw valkuilen en grotere activiteiten hakken we in kleine overzichtelijke stukken zodat je zelf met die stappen verder kunt.

Prioriteiten stellen

Er zijn zoveel dingen die je moet doen, genoeg leuke dingen die je wilt doen en nog meer dingen waarvan jij denkt dat je ze zou moeten doen. Echter, je kunt simpelweg niet alles tegelijk doen. Prioriteiten stellen is daarom belangrijk en ik kan je hierin begeleiden.

Ik leer je om alleen die taken te doen die je echt wilt of moet doen (en niet meer omdat je geen “nee” kunt zeggen of uit schuldgevoel). We pakken uitstelgedrag aan en we kijken samen hoe je efficiënter met jouw tijd kunt omgaan.